Těstoviny s mangoldem a olihněmi

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 60 g
Mangold 300 g
Olej olivový 50 ml
Olihně 300 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Těstoviny Farfalle 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mangold omyjeme a nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme a jemně nasekáme. Očistíme olihně, vykucháme je, propláchneme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kousky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek a cibuli, ale nenecháváme je zhnědnout. Přidáme pokrájené olihně a za občasného zamíchání asi 2 minuty prudce smažíme. Přidáme rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 2-3 minuty podusíme.
  3. Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Pět minut před koncem vaření přidáme listy mangoldu. Jakmile budou těstoviny al dente, všechno scedíme, promícháme s omáčkou s olihněmi a horké podáváme.