Těstoviny s olivovou omáčkou
Ingredience
Ančovička - filety |
5 ks |
Bazalka |
0.25 šálek |
Chilli paprička |
1 ks |
Kapary |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
170 ml |
Olivy černé |
0.666666 šálek |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.25 šálek |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umixujeme olivy bez pecek, kapary, filety, chilli papričku bez semen, olej, bazalku a petrželku. Rajčata na třicet sekund ponoříme do vařící vody, pak je oloupeme, nasekáme, odstraníme jádřince a přidáme k olivové směsi, kterou znovu promixujeme.
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a okamžitě podáváme.