Fettucine s krevetami
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Majoránka |
20 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fettuccine |
350 g |
Tymián čerstvý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo nasekáme. Oloupeme ocásky krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Opereme bazalku, majoránku, tymián a jemně je osušíme utěrkou. Majoránku a tymián nasekáme, lístky bazalky natrháme na kousky. Očistíme cibulky a jemně nasekáme.
- Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekané cibulky, trochu bazalky, list šalvěje a bobkový list. Nasekaný tymián a majoránku a cibulku osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou vše asi 10 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající bazalku a 3 lžíce oleje.
- Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty krevety tak, aby lehce zezlátly. Osolíme je a opepříme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, smícháme je s připravenou rajčatovou omáčkou a navrch dáme krevety. Hotový pokrm podáváme na stůl horký.