Divoký kanec Salmí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Kančí maso |
2 kg |
Martell cognac |
2 dl |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
- Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.