Divoký kanec Salmí

Divoký kanec Salmí - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 2 ks
Kančí maso 2 kg
Martell cognac 2 dl
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Sůl 5 g
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
  2. Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.