Dva bochníky chleba s olivami

Ingredience


Cibule 2 ks
Droždí 4 polévková lžíce
Máta 1 ks
Mouka polohrubá 700 g
Olej olivový 40 ml
Olivy černé 1.333333 šálek
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.
  2. Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.
  3. Bochánky pečeme čtyřicet minut.