Dva bochníky chleba s olivami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Droždí |
4 polévková lžíce |
Máta |
1 ks |
Mouka polohrubá |
700 g |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy černé |
1.333333 šálek |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.
- Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.
- Bochánky pečeme čtyřicet minut.