Zajíc na švestkách

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 3 ks
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 40 ml
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 5 g
Šalvěj čerstvá 1 špetka
Sůl 5 g
Švestky 250 g
Tymián sušený 1 špetka
Vepřová kýta uzená 250 g
Víno červené 1 l
Zaječí maso 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
  2. Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.