Zajíc na švestkách
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
40 ml |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalvěj čerstvá |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Švestky |
250 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřová kýta uzená |
250 g |
Víno červené |
1 l |
Zaječí maso |
1500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
- Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.