Rýže s oříšky a zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
20 g |
Jogurt bílý |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej olivový |
60 ml |
Ořechy vlašské |
36 g |
Oříšky piniové |
0.5 šálek |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
146 g |
Šafrán |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 ks |
Voda pitná |
20 ml |
Zázvor mletý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.
- Pokrm ozdobíme jogurtem.