Rýže s oříšky a zeleninou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hrozinky 20 g
Jogurt bílý 1 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Nové koření mleté 1 špetka
Olej olivový 60 ml
Ořechy vlašské 36 g
Oříšky piniové 0.5 šálek
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rýže loupaná 146 g
Šafrán 1 kávová lžička
Sůl 1 ks
Voda pitná 20 ml
Zázvor mletý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šafrán ponoříme do 20 ml horké vody. Piniové oříšky opražíme nasucho a uložíme stranou. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, tři prolisované stroužky česneku, koriandr a nové koření. Přidáme nastrouhaný kousek zázvoru, rýži a mícháme ještě minutu. Přilijeme vývar, ve varu zmírníme plamen a vaříme zvolna patnáct minut, až je rýže měkká. Přidáme šafrán i šafránovou vodu, oříšky, vlašské ořechy, hrozinky, petrželku, sůl, pepř a směs prohřejeme.
  2. Pokrm ozdobíme jogurtem.