Pečené chlebíčky s rozinkami, pistáciemi a mandlemi
Ingredience
Brandy peach |
10 ml |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
72 g |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle |
36 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
150 g |
Pistácie |
0.5 šálek |
Polenta |
0.5 šálek |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo utřeme s cukrem. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, kůru, polentu, ušlehané vejce a brandy, vytvoříme těsto. Přidáme mandle, pistácie a hrozinky. Z těsta vytvoříme dva válečky.
- Pečeme je na vymazaném plechu asi třicet minut. Oba kusy po vychladnutí nakrájíme na plátky a dopékáme ještě deset minut. Po vychladnutí podáváme.