Pečené chlebíčky s rozinkami, pistáciemi a mandlemi

Ingredience


Brandy peach 10 ml
Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 72 g
Hrozinky 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle 36 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 150 g
Pistácie 0.5 šálek
Polenta 0.5 šálek
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme s cukrem. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, kůru, polentu, ušlehané vejce a brandy, vytvoříme těsto. Přidáme mandle, pistácie a hrozinky. Z těsta vytvoříme dva válečky.
  2. Pečeme je na vymazaném plechu asi třicet minut. Oba kusy po vychladnutí nakrájíme na plátky a dopékáme ještě deset minut. Po vychladnutí podáváme.