Dýňová polévka se smetanou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Dýně |
450 g |
Krevetová pasta |
0.5 kávová lžička |
Krevety sušené |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
115 g |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
600 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar slepičí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.
- Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.
- Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.
- V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.
- Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.
- Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.
- Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.