Dýňová polévka se smetanou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Citronová tráva 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Dýně 450 g
Krevetová pasta 0.5 kávová lžička
Krevety sušené 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 115 g
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 4 ks
Smetana 16% (pochoutková) 600 ml
Sůl 1 špetka
Vývar slepičí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do horké vody si na deset minut naložíme krevety.
  2. Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky.
  3. Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu.
  4. V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí.
  5. Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí.
  6. Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr.
  7. Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí.