Pálivá omáčka
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
3 ks |
Kukuřičná krupice T 600 |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
1 g |
Sýr Čedar |
40 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku.
- Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám.