Pálivá omáčka

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Chilli paprička 3 ks
Kukuřičná krupice T 600 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 150 ml
Pepř černý mletý 1 g
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 1 g
Sýr Čedar 40 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku.
  2. Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám.