Oříškový koláč s medem

Oříškový koláč s medem - obrázek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 72 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 8 polévková lžíce
Máslo nízkokalorické 300 g
Med včelí 0.666666 šálek
Mouka polohrubá 200 g
Oříšky piniové 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, 8 lžic másla, moučkový cukr, jedno vejce, 20 ml vody a vypracujeme těsto, vyválíme ho a dáme ho do kulaté formy. Necháme ho deset minut odležet, zakryjeme pečícím papírem a pečeme deset minut. Pak odstraníme papír a zátěž.
  2. Ušleháme nízkokalorické máslo, cukr do pěny, přidáme vejce, rozehřátý med, citronovou kůru, šťávu, oříšky, sůl a náplň nalijeme na korpus.
  3. Koláč pečeme čtyřicet pět minut, posypeme ho moučkovým cukrem a podáváme zatepla.