Cibulový dresink
Ingredience
Bešamel |
30 g |
Cibule |
300 g |
Citronová šťáva |
2 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku promícháme s bešamelem, na mírném plameni necháme probublávat 20 minut. Hotovou omáčku vyšleháme dohladka a promícháme se smetanou. Poté okořeníme muškátovým oříškem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Nakonec ještě chvíli prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
- Podáváme k zapékané zelenině.