Chřestové karí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chřest bílý 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hrozinky 20 g
Kari koření 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 250 g
Rýže dušená 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. Spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na špalíčky.
  2. Oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a polovinu zázvoru osmahneme na 20 g másla. Přidáme zeleninu, zalijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme, okořeníme karí kořením a vsypeme spařené hrozinky. Vše vaříme asi 15 minut.
  3. Zbylé máslo smícháme se solí, zbylým zázvorem a vařenou rýží. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme nasekaným koriandrem.