Chřestové karí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chřest bílý |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
20 g |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Rýže dušená |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý chřest oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. Spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na špalíčky.
- Oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a polovinu zázvoru osmahneme na 20 g másla. Přidáme zeleninu, zalijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme, okořeníme karí kořením a vsypeme spařené hrozinky. Vše vaříme asi 15 minut.
- Zbylé máslo smícháme se solí, zbylým zázvorem a vařenou rýží. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme nasekaným koriandrem.