Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
1 krajíc |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
300 g |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- Toastový chléb rozdrobíme a promícháme s mletým masem, vejcem, 100 g ricotty, nasekanou petrželkou, nadrceným česnekem, pepřem a solí. Ze směsi vytvarujeme 30 malých kuliček. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji opékáme asi 8 minut.
- Dužinu z omytých rajčat nakrájíme na kostičky a smícháme s octem, pepřem, solí a nasekanou bazalkou.
- Vývar uvedeme do varu a přimícháme do něj zbylou ricottu a limetkovou šťávu. Masové kuličky a vařené těstoviny vložíme do omáčky a vše krátce ohřejeme. Nakonec vmícháme rajčata.