Farfalle s masovými kuličkami a sýrovou omáčkou

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 1 krajíc
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Ricotta 300 g
Těstoviny Farfalle 400 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 350 g
Voda pitná 4 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
  2. Toastový chléb rozdrobíme a promícháme s mletým masem, vejcem, 100 g ricotty, nasekanou petrželkou, nadrceným česnekem, pepřem a solí. Ze směsi vytvarujeme 30 malých kuliček. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji opékáme asi 8 minut.
  3. Dužinu z omytých rajčat nakrájíme na kostičky a smícháme s octem, pepřem, solí a nasekanou bazalkou.
  4. Vývar uvedeme do varu a přimícháme do něj zbylou ricottu a limetkovou šťávu. Masové kuličky a vařené těstoviny vložíme do omáčky a vše krátce ohřejeme. Nakonec vmícháme rajčata.