Kozí sýr v arašídech se salátem
Ingredience
Arašídy |
60 g |
Chutney mangové |
1 kávová lžička |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Kečup |
5 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
60 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát kadeřavý |
0.5 ks |
Sýr kozí |
400 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Arašídy na jemno nasekáme, 50 g odebereme a promícháme s 50 g kokosu a moukou.
- Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a potřeme lžící hořčice. Plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a potom v oříškové směsi.
- Obalený sýr dozlatova opečeme na pánvi na rozehřátém másle. Smícháme kečup, 2 lžíce hořčice a mangového čatní. Podle chuti opepříme.
- Na talířích obložíme sýrové plátky omytými listy salátu, zalijeme připraveným dipem a posypeme zbylými oříšky a kokosem.