Lesnická roštěná (minutka)

Ingredience


Brambory 750 g
Cukr krupice 15 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Hovězí vývar základní 130 ml
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 500 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Žampiony - sterilované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po obou stranách na 2/3 tuku.
  2. Opečené roštěnky vyndáme, výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Povaříme tak dlouho, až se odděluje tuk.
  3. Omáčku zjemníme máslem a procedíme přes hustý cedník do omáčníku.
  4. V rozpuštěném másle krátce prohřejeme sterilovaný hrášek a podle potřeby jej přisladíme.
  5. Vařené, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, opečeme na třetině tuku, přidáme žampiony nakrájené na plátky a společně opečeme.
  6. Při podávání klademe do středu talíře opečené brambory se žampiony a dušený hrášek, přes ně položíme roštěnku a ozdobíme petrželovou natí. Zvlášť v omáčníku podáváme šťávu.