Zapečená mrkev s medvědím česnekem
Ingredience
Česnek medvědí |
100 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
75 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme.
- Zakysanou smetanu s vejci rozšleháme v misce, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a kari kořením.
- Mrkev i česnek vějířovitě urovnáme do máslem vymazané koláčové formy a zalijeme připravenou směsí.
- Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.