Zapečená mrkev s medvědím česnekem

Ingredience


Česnek medvědí 100 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme.
  2. Zakysanou smetanu s vejci rozšleháme v misce, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a kari kořením.
  3. Mrkev i česnek vějířovitě urovnáme do máslem vymazané koláčové formy a zalijeme připravenou směsí.
  4. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.