Salát s kachními prsíčky a melounem
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Kachní prsa |
600 g |
Marmeláda rybízová |
2 polévková lžíce |
Meloun cukrový |
1 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.
- Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.
- Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.
- Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.
- Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.