Salát s kachními prsíčky a melounem

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Kachní prsa 600 g
Marmeláda rybízová 2 polévková lžíce
Meloun cukrový 1 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.
  2. Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.
  3. Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.
  4. Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.
  5. Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.