Vejce s chřestem a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest zelený 20 ks
Cibule 1 ks
Klobása Chorizo 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý chřest krájíme na 4 cm dlouhé části a dáme vařit do osolené vody asi na 8 minut.
  2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a nadrobno nasekaná rajčata a smažíme asi 10 minut.
  3. V jiné pánvi opečeme na mírném ohni klobásy nakrájené na kostky.
  4. Připravenou rajčatovou směsí plníme zapékací misky. Do každé navrch vyklepneme jedno vejce a naklademe kostky klobásy, kousky chřestu a na kostičky nakrájenou papriku.
  5. Přidáme pepř a sůl a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10-12 minut tak, aby se srazil pouze bílek.
  6. Podáváme horké.