Vejce s chřestem a rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest zelený |
20 ks |
Cibule |
1 ks |
Klobása Chorizo |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý chřest krájíme na 4 cm dlouhé části a dáme vařit do osolené vody asi na 8 minut.
- Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a nadrobno nasekaná rajčata a smažíme asi 10 minut.
- V jiné pánvi opečeme na mírném ohni klobásy nakrájené na kostky.
- Připravenou rajčatovou směsí plníme zapékací misky. Do každé navrch vyklepneme jedno vejce a naklademe kostky klobásy, kousky chřestu a na kostičky nakrájenou papriku.
- Přidáme pepř a sůl a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10-12 minut tak, aby se srazil pouze bílek.
- Podáváme horké.