Indická polévka s hráškem
Ingredience
Brambory |
250 g |
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Garam masala |
15 g |
Hrášek |
100 g |
Kmín římský |
15 g |
Koriandr mletý |
30 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
850 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
- Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
- Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
- Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
- Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.