Indická polévka s hráškem

Ingredience


Brambory 250 g
Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Garam masala 15 g
Hrášek 100 g
Kmín římský 15 g
Koriandr mletý 30 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 850 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek a za stálého míchání při nízké teplotě opékáme cca 5 minut, dokud cibule nezměkne.
  2. Vmícháme koření garam masala, mletý koriandr a římský kmín a zahříváme za stálého míchání.
  3. Přidáme chilli papričku a vývar, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pozvolna vaříme 20 minut. Vaříme, dokud se brambory nezačnou rozpadat.
  4. Přidáme hrášek a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a vmícháme jogurt.
  5. Polévku posypeme koriandrem a ihned podáváme s teplým pečivem.