Dobrá vánočka

Dobrá vánočka - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr krupice 160 g
Droždí 50 g
Hrozinky 140 g
Mandle 140 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 1 kg
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.
  2. Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.
  3. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.