Římský salát s vinnou zálivkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cukr krupice 1 špetka
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Salát římský 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Víno bílé 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem.
  2. Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  3. Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme.
  4. Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Sýr nastrouháme a posypeme jím salát.
  6. Vinnou zálivku podáváme zvlášť.