Římský salát s vinnou zálivkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem.
- Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme.
- Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Sýr nastrouháme a posypeme jím salát.
- Vinnou zálivku podáváme zvlášť.