Štěrbákový salát s kozím sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Feferony 2 ks
Ocet vinný červený 4 polévková lžíce
Olej olivový 150 ml
Pepř 4 barev 1 špetka
Provensálské koření 2 polévková lžíce
Štěrbák zahradní 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr kozí 200 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivový olej smícháme s nasekanými feferonkami, nadrceným česnekem a provensálským kořením. Do marinády naložíme kozí sýr nakrájený na plátky a necháme asi 2 dny uležet.
  2. Sýr vyjmeme z marinády a necháme okapat. Smícháme 3 lžíce marinády s octem, osolíme a opepříme.
  3. Omytý, na kousky natrhaný salát promícháme s kozím sýrem a s očištěnými, na čtvrtky nakrájenými žampiony.
  4. Rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou.