Štěrbákový salát s kozím sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Feferony |
2 ks |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
150 ml |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Provensálské koření |
2 polévková lžíce |
Štěrbák zahradní |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr kozí |
200 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivový olej smícháme s nasekanými feferonkami, nadrceným česnekem a provensálským kořením. Do marinády naložíme kozí sýr nakrájený na plátky a necháme asi 2 dny uležet.
- Sýr vyjmeme z marinády a necháme okapat. Smícháme 3 lžíce marinády s octem, osolíme a opepříme.
- Omytý, na kousky natrhaný salát promícháme s kozím sýrem a s očištěnými, na čtvrtky nakrájenými žampiony.
- Rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou.