Salát z penne s jeseterem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Jeseter ve vlastní šťávě |
100 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Rukola |
100 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Penne |
350 g |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Očistíme salátové listy, omyjeme je ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
- Nalijeme do misky citronovou šťávu, přidáme trochu soli a štědrou špetku čerstvě mletého pepře. Přiléváme pramínkem olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Přendáme do mísy kostičky rajčat, přidáme nasekanou cibuli, pokrájeného uzeného jesetera a všechno zalijeme polovinou připravené zálivky. Vše jemně promícháme.
- Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Scedíme je, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do mísy. Zalijeme je zbývající zálivkou, přimícháme směs s rajčaty a jeseterem, přidáme na nudličky pokrájené salátové listy a ihned podáváme.