Salát z penne s jeseterem

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 40 ml
Jeseter ve vlastní šťávě 100 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 300 g
Rukola 100 g
Sůl 5 g
Těstoviny Penne 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Očistíme salátové listy, omyjeme je ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
  2. Nalijeme do misky citronovou šťávu, přidáme trochu soli a štědrou špetku čerstvě mletého pepře. Přiléváme pramínkem olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Přendáme do mísy kostičky rajčat, přidáme nasekanou cibuli, pokrájeného uzeného jesetera a všechno zalijeme polovinou připravené zálivky. Vše jemně promícháme.
  3. Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Scedíme je, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a dáme do mísy. Zalijeme je zbývající zálivkou, přimícháme směs s rajčaty a jeseterem, přidáme na nudličky pokrájené salátové listy a ihned podáváme.