Ostrá vejce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Kmín římský 1 kávová lžička
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
Vývar zeleninový 300 ml
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
  2. Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.
  3. Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.
  4. Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.