Ostrá vejce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený česnek a nastrouhaný zázvor smažíme na rozehřátém oleji, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme nadrobno nasekané chilli papričky zbavené semínek, římský kmín, cukr, sůl a špetku bílého pepře a dusíme na oleji další 3 minuty. Směs necháme vychladnout.
- Mezitím si uvaříme natvrdo vejce.
- Směs, která nám zatím vychladla, rozmixujeme. Přitom po částech přidáváme smetanu a studený zeleninový vývar.
- Důkladně rozmixovanou směs nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vložíme vejce uvařená natvrdo a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.