Zeleninové taštičky samosa

Ingredience


Mléko odtučněné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 135 g
Tuk 200 g
Brambory vařené 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Hrášek 3 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Květák 0.333333 ks
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej kukuřičný 1 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Bramboru, mrkev a květák vaříme ve vodě 10 minut, vodu slijeme, zeleninu necháme mírně vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Olej, limetkovou šťávu, vodu, šalotku, hrášek, chilli papričku a koření dáme do kastrolu a zvolna vaříme 3 minuty. Přimícháme bramboru, mrkev a květák, necháme vychladnout.
  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuk a prsty zapracujeme do mouky. Když těsto připomíná hrubou strouhanku, přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyndáme na pomoučený vál a pořádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme placku o průměru 20 cm, poté ji rozkrojíme na polovinu.
  3. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Zeleninovou náplň rozdělíme na půlkruhy z těsta. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme horké nebo studené s mangovým čatní.