Zeleninové taštičky samosa
Ingredience
Mléko odtučněné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
135 g |
Tuk |
200 g |
Brambory vařené |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Hrášek |
3 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Květák |
0.333333 ks |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej kukuřičný |
1 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Bramboru, mrkev a květák vaříme ve vodě 10 minut, vodu slijeme, zeleninu necháme mírně vychladnout a potom nakrájíme nadrobno. Olej, limetkovou šťávu, vodu, šalotku, hrášek, chilli papričku a koření dáme do kastrolu a zvolna vaříme 3 minuty. Přimícháme bramboru, mrkev a květák, necháme vychladnout.
- Do mísy prosijeme mouku, přidáme tuk a prsty zapracujeme do mouky. Když těsto připomíná hrubou strouhanku, přilijeme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyndáme na pomoučený vál a pořádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme placku o průměru 20 cm, poté ji rozkrojíme na polovinu.
- Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Zeleninovou náplň rozdělíme na půlkruhy z těsta. Okraje potřeme vodou, těsto přehneme přes náplň a okraje přitiskneme k sobě. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na plech. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme horké nebo studené s mangovým čatní.