Bažanti v rajčatové omáčce
Ingredience
Bažant obecný |
1500 g |
Cibule |
2 ks |
Olej rostlinný |
8 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
1 l |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.
- Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.