Pečené brambory s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Brambory rané |
700 g |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek seřízneme na obou koncích a nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky. Na dno misky rozložíme brambor, na ní poklademe 4 lístky bazalky a přidáme vrstvu pórku. Potom dáme vrstvu rajčat. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechnu zeleninu. Navrch dáme brambory.
- Zeleninový vývar ochutíme česnekem, osolíme, opepříme a přelijeme jím zeleninu. Vrchní vrstvu brambor zakápneme olivovým olejem.
- Pokrm pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 1 1/2 hodiny.