Pečené brambory s rajčaty

Ingredience


Bazalka 8 ks
Brambory rané 700 g
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek seřízneme na obou koncích a nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na plátky. Na dno misky rozložíme brambor, na ní poklademe 4 lístky bazalky a přidáme vrstvu pórku. Potom dáme vrstvu rajčat. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechnu zeleninu. Navrch dáme brambory.
  2. Zeleninový vývar ochutíme česnekem, osolíme, opepříme a přelijeme jím zeleninu. Vrchní vrstvu brambor zakápneme olivovým olejem.
  3. Pokrm pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 1 1/2 hodiny.