Králík z Chanii
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Králičí maso |
1 kg |
Máslo čerstvé |
120 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
0.5 l |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Králíka omyjeme a naporcujeme.
- V hrnci rozehřejeme máslo a porce masa na něm orestujeme dorůžova. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, skořici, oregano a bobkový list. Nakonec zalijeme vínem a vodou a vaříme, dokud není maso měkké a omáčka vyvařená na minimum.
- Porce králíka naservírujeme na talíře polité omáčkou a ozdobíme posekanou petrželkou.