Králík z Chanii

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Králičí maso 1 kg
Máslo čerstvé 120 g
Oregano sušené 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 5 g
Víno bílé 0.5 l
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka omyjeme a naporcujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a porce masa na něm orestujeme dorůžova. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, skořici, oregano a bobkový list. Nakonec zalijeme vínem a vodou a vaříme, dokud není maso měkké a omáčka vyvařená na minimum.
  3. Porce králíka naservírujeme na talíře polité omáčkou a ozdobíme posekanou petrželkou.