Pikantní brambory s tvarohem
Ingredience
Brambory rané |
4 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová pasta |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tequila silver |
1 polévková lžíce |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory nakrojíme do kříže a slupku propíchneme vidličkou. Jednotlivé brambory zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě hodinu doměkka.
- Smícháme pastu ze sušených rajčat a mletý koriandr, osolíme, opepříme. Těsně předtím, než jsou brambory hotové, rozehřejeme v kastrolu olivový olej a opečeme na něm jarní cibulku a čili papričky doměkka. Do směsi přimícháme ochucenou pastu a tequilu a zahříváme ještě 1 minutu. Kastrol odstavíme a přimícháme nakrájený koriandr. Tvaroh řádně promícháme se směsí.
- Brambory rozbalíme a tvaroh rozdělíme na brambory. Brambory ozdobíme snítkami koriandru a měsíčkem limetky.