Pikantní brambory s tvarohem

Ingredience


Brambory rané 4 ks
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Limetka 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová pasta 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tequila silver 1 polévková lžíce
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory nakrojíme do kříže a slupku propíchneme vidličkou. Jednotlivé brambory zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě hodinu doměkka.
  2. Smícháme pastu ze sušených rajčat a mletý koriandr, osolíme, opepříme. Těsně předtím, než jsou brambory hotové, rozehřejeme v kastrolu olivový olej a opečeme na něm jarní cibulku a čili papričky doměkka. Do směsi přimícháme ochucenou pastu a tequilu a zahříváme ještě 1 minutu. Kastrol odstavíme a přimícháme nakrájený koriandr. Tvaroh řádně promícháme se směsí.
  3. Brambory rozbalíme a tvaroh rozdělíme na brambory. Brambory ozdobíme snítkami koriandru a měsíčkem limetky.