Falafel s jogurtovou omáčkou

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 kávová lžička
Citronová šťáva 0.5 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 125 g
Kmín římský 0.25 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cizrna 1 hrnek
Kmín římský 2 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Olej kukuřičný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu vaříme asi 1 a 1/2 hodiny v dostatečném množství vody doměkka. Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Směs přendáme do misky, osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
  2. Všechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, přikryjeme a také uložíme do chladničky.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, potřeme kukuřičným olejem a klademe na plech. V troubě pečeme 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou.