Falafel s jogurtovou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Jogurt nízkotučný |
125 g |
Kmín římský |
0.25 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cizrna |
1 hrnek |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Olej kukuřičný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu vaříme asi 1 a 1/2 hodiny v dostatečném množství vody doměkka. Nadbytečnou tekutinu slijeme a cizrnu necháme vychladnout. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s cibulí, česnekem, kmínem, mletým koriandrem, petrželkou a koriandrovou natí na hladkou kaši. Směs přendáme do misky, osolíme, opepříme a přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
- Všechny suroviny na přípravu jogurtové omáčky smícháme v misce, přikryjeme a také uložíme do chladničky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech na pečení vytřeme kukuřičným olejem. Z cizrnové hmoty vytvarujeme kuličky, potřeme kukuřičným olejem a klademe na plech. V troubě pečeme 15 minut. Potom je obrátíme a pečeme dalších 15 minut dozlatova. Falafel podáváme teplý s jogurtovou omáčkou.