Fusilli s chobotničkami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chobotnice |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
75 g |
Pažitka |
60 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.
- Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.
- Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
- Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.
- Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.
- Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.