Fusilli s chobotničkami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chobotnice 500 g
Cibule 1 ks
Olej olivový 75 g
Pažitka 60 g
Pepř černý celý 5 g
Rajčata 200 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 350 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.
  2. Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.
  3. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  4. Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
  5. Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.
  6. Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.
  7. Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.