Králík na citronu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Citrony |
2 ks |
Králičí maso |
1 kg |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.
- V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.