Králík na citronu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 4 ks
Citrony 2 ks
Králičí maso 1 kg
Máslo čerstvé 200 g
Mléko polotučné 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl - bramborový škrob 5 g
Sůl 5 g
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.
  3. V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.