Penne s mečounem
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
1 ks |
Filé z mečouna |
200 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme rybí maso a pokrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i rajčata. Česnek lehce podrtíme. Bazalku a petrželku nasekáme.
- Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm stroužek česneku. Vyhodíme ho, dáme do pánve kostky rybího masa a za častého míchání je po všech stranách osmažíme. Osolíme a opepříme, vyjmeme a dáme stranou.
- Do téže pánve nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je 3-4 minuty dusíme.
- Vratíme do pánve kostky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a nasekanou bazalkou a 1 minutu je prohříváme.
- Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s rybím masem, hotový pokrm přendáme na servírovací mísu a podáváme.