Penne s mečounem

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 1 ks
Filé z mečouna 200 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Těstoviny Penne 300 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme rybí maso a pokrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i rajčata. Česnek lehce podrtíme. Bazalku a petrželku nasekáme.
  2. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm stroužek česneku. Vyhodíme ho, dáme do pánve kostky rybího masa a za častého míchání je po všech stranách osmažíme. Osolíme a opepříme, vyjmeme a dáme stranou.
  3. Do téže pánve nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je 3-4 minuty dusíme.
  4. Vratíme do pánve kostky rybího masa, posypeme nasekanou petrželkou a nasekanou bazalkou a 1 minutu je prohříváme.
  5. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s rybím masem, hotový pokrm přendáme na servírovací mísu a podáváme.