Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.

Ingredience


Badyán 1 ks
Česnek 3 g
Cibule 100 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kapr obecný 1 kg
Olej chilli 20 ml
Omáčka sójová 15 ml
Pepř černý celý 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Švestky 300 g
Vývar rybí 300 ml
Zázvor celý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.
  2. Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
  3. Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.