Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Česnek |
3 g |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kapr obecný |
1 kg |
Olej chilli |
20 ml |
Omáčka sójová |
15 ml |
Pepř černý celý |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Švestky |
300 g |
Vývar rybí |
300 ml |
Zázvor celý |
4 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.
- Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
- Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.