Medové potěšení

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 40 ml
Grapefruity 1 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 40 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Pomeranče 1 ks
Vývar zeleninový 350 ml
Základní světlá omáčka 30 g
Zázvor celý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní nastrouhaný zázvor a zlehka opečeme. Cibulku se zázvorem nakonec zalijeme vývarem, citronovou šťávou a octem. Vše povaříme 15 minut. Po 15 minutách by měla omáčka zhoustnout. Jakmile omáčka zhoustne, promíchíme ji s pomerančovými a grapefruitovými kousky. Nakonec přihustíme základní světlou omáčkou, kterou připravíme podle stejnojmenného receptu. Omáčku dochutíme medem.
  2. Podáváme k pstruhovi.