Medové potěšení
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
40 ml |
Grapefruity |
1 ks |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pomeranče |
1 ks |
Vývar zeleninový |
350 ml |
Základní světlá omáčka |
30 g |
Zázvor celý |
3 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní nastrouhaný zázvor a zlehka opečeme. Cibulku se zázvorem nakonec zalijeme vývarem, citronovou šťávou a octem. Vše povaříme 15 minut. Po 15 minutách by měla omáčka zhoustnout. Jakmile omáčka zhoustne, promíchíme ji s pomerančovými a grapefruitovými kousky. Nakonec přihustíme základní světlou omáčkou, kterou připravíme podle stejnojmenného receptu. Omáčku dochutíme medem.
- Podáváme k pstruhovi.