Polévka s batáty a treskou
Ingredience
Brambory |
450 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
80 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
5 g |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
250 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.
- Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.
- Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.
- Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.