Polévka s batáty a treskou

Ingredience


Brambory 450 g
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 80 ml
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 5 g
Olej rostlinný 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Treska aljašská 250 g
Vývar zeleninový 1 l
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V nekovové misce smícháme citronovou šťávu s chilli papričkou a muškátovým oříškem. Tresku nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Uložíme do misky, zakryjeme průhlednou fólií a necháme 30 minut v chladničce odstát.
  2. Ve hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a jarní cibulky. Opékáme cca 4 minuty za stálého míchání. Přisypeme česnek a dále opékáme 2 minuty.
  3. Přidáme batáty nakrájené na kostičky, vývar, osolíme a opepříme. Obsah přivedeme k varu, snížíme teplotu a přikryté vaříme 10 minut. Vložíme mrkev nakrájenou na kolečka, nakrájené zelí a celer. Znovu dochutíme solí a pepřem a vaříme 10 minut.
  4. Polévku necháme mírně zchladnout a rozmixujeme dohladka. Do polévky vložíme rybí maso i s marinádou. Polévku pozvolna přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.