Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest sterilovaný 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Med včelí 40 g
Pampeliškové listy 20 g
Vývar zeleninový 400 ml
Základní světlá omáčka 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.
  2. Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.
  3. Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  4. Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.
  5. Podáváme k rakům říčním.