Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest sterilovaný |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Med včelí |
40 g |
Pampeliškové listy |
20 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
Základní světlá omáčka |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.
- Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.
- Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.
- Podáváme k rakům říčním.