Salát s pečenými bramborami

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 600 g
Česnek 1 ks
Majonéza 80 g
Ocet vinný 25 ml
Olej olivový 70 ml
Paprika mletá pálivá 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
  2. Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
  3. Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
  4. Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
  5. Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
  6. Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.