Salát s pečenými bramborami
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
600 g |
Česnek |
1 ks |
Majonéza |
80 g |
Ocet vinný |
25 ml |
Olej olivový |
70 ml |
Paprika mletá pálivá |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.
- Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.
- Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.
- Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.
- Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.
- Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.