Orecchiette s mušlemi a hráškem

Ingredience


Hrášek 200 g
Mušle slávky 800 g
Olej olivový 100 g
Pepř černý celý 5 g
Petržel - nať 60 g
Šalotka 2 ks
Sůl 5 g
Těstoviny Orecchiette 350 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.
  2. Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.
  3. K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.