Kapří pikantní polévka

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Kapr obecný 600 g
Kapusta hlávková 0.25 ks
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.
  2. Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.
  3. Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
  4. Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.