Kapří pikantní polévka
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
600 g |
Kapusta hlávková |
0.25 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.
- Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.
- Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
- Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.