Omáčka z petrželky a kerblíku
Ingredience
Bešamel |
30 g |
Kerblík |
8 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
8 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.