Fořtovská roštěná

Ingredience


Bobkový list 0.5 g
Hořčice 20 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 250 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nové koření celé 1 g
Okurky nakládané 200 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 150 g
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 300 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.
  2. Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.
  3. Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.
  4. Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.
  5. Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.