Fořtovská roštěná
Ingredience
Bobkový list |
0.5 g |
Hořčice |
20 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nové koření celé |
1 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.
- Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.
- Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.
- Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.
- Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.