Rebarborový koláč s lískovými oříšky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Linecké (křehké) těsto |
200 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
300 g |
Reveň (Rebarbora) |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu předehřejeme na 210C. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na menší kousky.
- Linecké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus posypeme mletými mandlemi, na ně naskládáme rebarboru, pocukrujeme a na závěr posypeme nasekanými lískovými oříšky.
- Koláč pečeme 30minut ve středně vyhřáté troubě.