Polévka s pestem
Ingredience
Anglická slanina |
3 plátek |
Bageta |
1 ks |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
450 g |
Česnek |
2 stroužek |
Česnekové máslo |
50 g |
Cibule |
450 g |
Mléko plnotučné |
625 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Conchiglie |
100 g |
Vývar drůbeží |
625 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.
- Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.
- Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.