Polévka s pestem

Ingredience


Anglická slanina 3 plátek
Bageta 1 ks
Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Česnekové máslo 50 g
Cibule 450 g
Mléko plnotučné 625 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 50 g
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Conchiglie 100 g
Vývar drůbeží 625 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.
  3. Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.
  4. Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.