Zvěřinová omáčka s višněmi
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Griotka |
10 ml |
Kompot višňový |
200 g |
Máslová omáčka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Zvěřinový vývar |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.
- Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.
- Podáváme ke zvěřině a bažantovi.