Zvěřinová omáčka s višněmi

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Griotka 10 ml
Kompot višňový 200 g
Máslová omáčka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Zvěřinový vývar 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.
  2. Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.
  3. Podáváme ke zvěřině a bažantovi.