Polévka s fazolemi a těstovinami

Polévka s fazolemi a těstovinami - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 180 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Těstoviny Fusilli 120 g
Vývar drůbeží 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  2. Bílé fazole namočíme přes noc.
  3. Do silnostěnného hrnce vlijeme vývar, scezené fazole a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi dvě hodiny.
  4. V troše vývaru rozmixujeme do hladké kaše zhruba polovinu uvařených fazolí a vmícháme zpět do polévky. Když se polévka začne znovu vařit, vsypeme těstoviny a vaříme až do změknutí těstovin.
  5. V mezičase na pánvi na čtyřech lžících olivového oleje tři minuty za stálého míchání smažíme česnek nakrájený na plátky. Až česnek mírně zezlátne, vmícháme jej do polévky. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželovou nať a zbylé dvě lžíce oleje. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.