Farfalle se sardinkami
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cuketa |
200 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
120 g |
Sardinka obecná |
250 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Farfalle |
350 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardinky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je, jemně osušíme a pokrájíme na kousky. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme cibuli, pokrájíme a česnek lehce podrtíme.
- Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Petrželku jemně nasekáme.
- Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek tak, abychom je nechali zhnědnout. Přidáme kolečka cuket a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
- Přidáme pokrájené sardinky a krátce je osmažíme, pak přidáme do pánve pokrájená rajčata, sůl a pepř a při střední teplotě vše 6-7 minut dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedímee je a promícháme s připravenou omáčkou se šproty a cuketami. Hotový pokrm posypme nasekanou petrželkou a horký podáváme.