Jablečný koláč s kokosem
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Jablka |
6 ks |
Kokos - mletý (Kopra) |
100 g |
Linecké (křehké) těsto |
450 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
- Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.
- Pečeme 20minut.
- Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.
- Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.