Jablečný koláč s kokosem

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Jablka 6 ks
Kokos - mletý (Kopra) 100 g
Linecké (křehké) těsto 450 g
Máslo čerstvé 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 210C. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu.
  2. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a rozčvrtíme. Poté je svaříme s několika lžícemi vody na kompot a rozetřeme na korpus.
  3. Pečeme 20minut.
  4. Mezitím rozšleháme vejce, přimícháme k němu rozehřáté máslo, kokos a cukr. Směs rozetřeme na korpus, snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 15minut do zlatohněda.
  5. Po vyjmutí koláč můžeme dozdobit tenkými plátky jablka a necháme vychladnout.