Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Chřest bílý 150 g
Cibule červená 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Rajčata 4 ks
Těstoviny Fusilli 200 g
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.
  2. V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.
  3. Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
  4. V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.
  5. Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.
  6. Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.