Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Chřest bílý |
150 g |
Cibule červená |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Těstoviny Fusilli |
200 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.
- V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.
- Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
- V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.
- Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.
- Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.